הכנה של יין ביתי


הכנת יין בבית

 

במדריך הבא נלמד איך מכינים יין מענבים בבית , הכנת יין היא "לא תורה מסיני" ואם קצת הדרכה וסובלנות תוכלו ליהנות מיין פרי יצירתכם ולכבד את החברים שלכם.

 
מהו ענב יין

לענבים המצויים ביין קוראים ענבי יין ענבים אלו שונים מענבי המאכל שאותם ניתן לרכוש בסופר או אצל הירקן ,ענב יין מתבטא בגודל ענב קטן ,צפוף וחרצן קטן (בניגוד לענבי המאכל), ענבי יין ניתן להשיג בד"כ אצלו החל מחודש אוגוסט.

 

זני ענבי היין:

זני ענבי היין נבדלים בצבעם (אדום מול לבן) , במתיקותם שעל פיה נקבע סוג היין (חצי יבש מול יבש) כמובן שלכל זן יין יש שם : האציל בזנים הלבנים הינו הסובניון בלאן והמוכר יותר שבא אחריו הינו השרדונה  ואילו האציל שבענבים האדומים הינו הקברנה ואחריו  ענבי יין מרלו.

 

מול קטגוריה זאת עומד זן מתחרה שמככב בכל שולחן בחג והאוהב על הילדים הלא הוא התירוש הידוע בשמו גם מיץ ענבים העשוי זן ענבים מיוחד המשמש גם ליין וגם למאכל וקרוי ענבי מוסקט שחור.

 

איך מכינים יין : שיטה קדומה:

בעבר עוד בימי קדם והתנ"ך  היו מכינים יין בדרך טבעית !!!

מכין היין היה מחכה לרמת הבשלות הגבוה ביותר בענב לפני שנרקב , את הענבים היו שמים במיכל כלשהו , מועכים ודורכים את כל הענבים ומחכים כ 40 יום , התוצאה הניבה יין מתוק ובעל אלכוהול גבוה , יין זה נקרא יין פטישים ומזכיר את יין הקידוש , לימים שיטה זאת שדורגה ובמהלך הדריכה והמעיכה הוסיפו סוכר וזאת כדי לעלות את רמת המתיקות והאלכוהול שבמשקה מחד ולשמר אותו ליותר זמן מאידך (סוכר הינו אחד מהחומרים המשמרים הקדומים של האדם).

 

גם כיום אתם יכולים לעשות יין מענבים בבית בשיטה זאת ובצורה קלה ומהנה לכל המשפחה:

  1. חפשו ברחבי הרשת ענבי יין למכירה ורכשו כמות מסוימת.
  2. קחו בחשבון ש 1.2 ק"ג ענבי יין נותן כ 700 מ"ל יין.
  3. לאחר שרכשתם את הענבים הפרידו בין הענבים לגבעול ושטפו את הענבים.
  4. את הגרגרים ניתן למעוך עם הידיים או עם מכשיר שמועכים תפוח אדמה לפירה.
  5. את כל העיסה והנוזלים יש לשים בכלי שנשטף במים  (מים חמים מאוד) כגון צנצנת זכוכית או מיכל פלסטיק למזון.
  6. לאלו שמכם רוצים ניתן להוסיף עד 10 אחוז סוכר מכמות הענבים שבכלי.
  7. יש לכסות את הכלי בסמרטוט,מגבת או גזה.
  8. יש לשמור במקום קריר ואפל למשך 40 יום ומידי כמה ימים לנער
  9. לאחר 40 יום יש לסנן ולמלא בבקבוקי זכוכית ולסגור בפקק(גם אותם יש לשטוף במים חמים מאוד).
 
זהו יש לכם יין ביתי , לחיים
 
בשיטה המודרנית של הכנת יין בבית  אשר זהה לשיטת הכנת היין של היקבים דרושה הבנה לא מעטה בהליכים כימים,סבלנות ודיוק,  כמו כן יש לדאוג לכלים וציוד שעלותם גדולה  ועל כן לא נתייחס לשיטה זאת כאן. 
Designed by Touch  |  Powered by Optionsweb